Sådan romantiserer du din studiestart

Skal du begynde på et nyt studie til september? Det er vildt spændende at blive studerende, og der ligger en masse nye oplevelser i vente. Men nogle føler sig måske ikke helt klar til at sidde på skolebænken efter sommerferien. Læs med her om, hvordan du kan romantisere studiestart.

Nyt tøj til en ny start

Hvis du synes, at det er lidt tungt eller demotiverende at skulle starte op på studie efter en lang afslappende ferie, så kan du bruge et psykologisk trick til at få dig selv i sving igen: romantisér studiestarten. Det lyder måske lidt vagt, men det er faktisk et rigtig godt redskab til at se på sin hverdag i et mere positivt lys, og det hjælper dig til at nyde de små ting i livet.

Hvis du går op i mode og personligt udtryk gennem dit tøj, så er det et godt sted at starte. Når forestiller dig selv på studiet, hvilket tøj har du så på? Akademisk og klassisk tøj eller frisk og farverigt? Få billedet til livs ved at forkæle dig selv med lidt nyt tøj, så du kommer tættere på den realitet.

Elsker du det klassiske stilrene udtryk, så køb new lilly bukser fra Venderby’s på nettet, eller hvis du nyder en lidt finurlig og personlig stil, så smut i genbrug eller på vintagemarked.

Husk også at tænke på det outfit du skal sove i - eller gå rundt i inden sengetid. Måske er det tid til nyt nattøj eller måske en natkjole?

Redskaber til studiet

For at komme i skolestemning igen, kan det nogle gange hjælpe at forberede sig til semesteret. Køb nyt skrivegrej, organisér dine noter og undersøg nye metoder, hvorpå du bedre kan opsuge den viden, du skal lære på studiet.

Du kunne investere i nogle nye hovedtelefoner eller opgradere din computer eller iPad, som du bruger til at tage noter og skrive opgaver.

Nogen kan godt lide at indrette et lille skrive/læse-hjørne i deres lejlighed, som kan gøre selvstudierne lidt lettere at overkomme. Ved at skabe organiserede og æstetiske rammer kan du snyde din hjerne til bedre at kunne lide skolearbejdet.

Den rigtige stemning

Har du nogensinde lagt mærke til, hvor stor en forskel underlægningsmusik gør for stemningen i en film? Det samme gælder faktisk også i virkeligheden. Mennesker bliver følelsesmæssigt påvirket af den musik, vi lytter til, og det er et godt trick at bruge til studiestart.

Brug tid på at finde eller selv lave nogle spillelister med musik til forskellige lejligheder. Det kan være til at fokusere eller til højt humør!